Loopbaan-begeleider en Psycholoog

Loopbaanbegeleider en Psycholoog

Isabel De Beule

Isabel De Beule is een gedreven psychologe, met kennis en ervaring binnen de domeinen waar haar passies liggen: loopbaan-en studiekeuze, stress & burn-out, hartcoherentie en therapie. Het is haar missie om mensen te helpen de beste versie van zichzelf te worden. De focus ligt hierbij op werk, studie en stressbeheersing. 

De waarden die ze hierbij hoog in het vaandel draagt, zijn eerlijkheid, integriteit, authenticiteit, vertrouwen en respect.

Anderen omschrijven haar als inspirerend, warm, professioneel en integer.

Opleidingen: Master in de Psychologie; Lerarenopleiding en Master Handelswetenschappen. Momenteel ook Postgraduaat Psychotherapie in de interactionele vormgeving aan het afronden.

 

AFSPRAKEN telefonisch, via mail of www.ifocus-coaching.be 


Je kan bij Isabel terecht voor:

Extra informatie over onze psycholoog Isabel

1.Waarvoor kan je bij mij terecht?

Loopbaanbegeleiding

Woon je in Vlaanderen of Brussel? Heb je minimaal 7 jaar of 84 maanden werkervaring opgedaan als loontrekkende of zelfstandige? Heb je de afgelopen 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd? Dan is de kans groot dat je recht hebt op loopbaancheques. Volg loopbaanbegeleiding met (of zonder) loopbaancheques en ga tevredener naar het werk.

Outplacementbegeleiding

Ben je werknemer en kreeg je recent te maken met ontslag? Ga dan zeker na of je niet in aanmerking komt voor outplacement begeleiding. Afhankelijk van het type outplacement traject heb je recht op 30 à 60u begeleiding om je langzamerhand terug aan het werk te helpen en je ontslag te verwerken.

Studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studierichting bij jou past? Wil je je toekomstige studiekeuze doordacht maken en voor een richting gaan die echt bij je past? Dan is studiekeuzebegeleiding zeker iets voor jou! Zowel studenten uit het secundair onderwijs, hogeschool en Universiteit komen in aanmerking.

Stress & burn-out coaching

Kiezen voor je mentale welzijn, is kiezen voor veerkracht. Leer hier hoe je je vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag kan verhogen. Mensen met een hoge veerkracht laten minder snel de moed zakken. Kortom, word hier de beste versie van wie jij wil zijn nu en in de toekomst.

Hartcoherentietraining

Word je soms overvallen door angsten en paniekaanvallen? Heb je last van hyperventilatie? Slaap je slecht en lig je de hele tijd te piekeren? We ademen elke dag op automatische piloot maar hoe kunnen we onze ademhaling beïnvloeden zodat we beter met stress leren omgaan en er veerkrachtiger door worden? Ontdek de voordelen via hartcoherentietraining.

Therapie

Leef je op automatische piloot en loop je zo tegen je blokkades aan? Kan je moeilijk grenzen stellen voor jezelf of speelt je perfectionisme je soms parten? Kortom, wil je meer uit je leven halen en bewust bezig zijn met wat je echt belangrijk vindt? Dan kan je hier concrete tools leren om hiermee aan de slag te gaan.

2.Hoe verloopt het?

Loopbaanbegeleiding

Met VDAB loopbaancheques heb je iedere 6 jaar recht op 2 loopbaancheques waarmee je in totaal 7 uur loopbaanbegeleiding kan volgen. Zonder VDAB loopbaancheques is er geen limiet qua aantal sessies.

We starten bij de eerste loopbaancheque met een kort telefonisch kennismakingsgesprek, gevolgd door een intakegesprek van 1u waarbij je loopbaanvraag en achtergrond bevraagd worden, een verdiepings -en synthesegesprek waarbij je door middel van opdrachten en gesprekken verder invulling geeft aan je loopbaanvraag. Je tweede loopbaancheque kan gespreid worden over 3 sessies van 1u of 2 van 1,5u.

Outplacementbegeleiding

De duur van een outplacement begeleidingstraject is afhankelijk van een aantal factoren zoals je leeftijd, opzegtermijn/verbrekingsvergoeding of ancienniteit bij je werkgever. Deze begeleiding wordt betaald door je werkgever.

Meer info kan je vinden op https://www.vdab.be/outplacement.

Studiekeuzebegeleiding

In een traject van 4u kom je erachter welke studiekeuze het beste aansluit bij jouw talenten en interesses.

We starten met een intakegesprek van 1u waarbij je studiekeuzevraag en achtergrond bevraagd worden, een verdiepingsgesprek van 2u waarbij je door middel van opdrachten en gesprekken zicht krijgt op je talenten en welke studierichtingen daarbij aansluiten, een synthesegesprek van 1u waarbij je tot je finale studiekeuze komt en een nazorggesprek met je ouders van een half uur zodat zij het resultaat van je studiekeuzetraject kunnen horen.

Stress & burn-out coaching

We starten met een intakegesprek van 1u waarbij je hulpvraag en huidige situatie in kaart wordt gebracht. Het verdere traject gebeurt op maat en in functie van jouw vraag. Gezien elk herstel persoonsgebonden is, is de duur van de begeleiding afhankelijk van je vooruitgang op zowel mentaal als fysiek vlak.  

Hartcoherentietraining

We starten met een intakegesprek van 1u waarbij je hulpvraag en huidige situatie in kaart worden gebracht. Vervolgens vinden er 2-wekelijks 4 sessies plaats van telkens 1u om je vooruitgang te bespreken. Bij de start en aan het einde van de training wordt je situatie op dat moment gemeten zodat we je evolutie kunnen opvolgen.

In een traject van 5u leer je hoe je stress beter kan beheersen dankzij deze wetenschappelijk onderbouwde ademhalingstechniek.

Therapie

We starten met een intakegesprek van 1u waarbij je hulpvraag en huidige situatie in kaart wordt gebracht. Het verdere traject gebeurt op maat en in functie van jouw vraag.

3. Wat betaal je?

Loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques: elke loopbaancheque kost 45 euro waarbij de eerste cheque recht geeft op 4u begeleiding en de tweede cheque op 3u begeleiding.

Loopbaanbegeleiding zonder VDAB loopbaancheques: 80 euro per uur (werknemers) of 100 euro per uur (zelfstandigen). 

Studiekeuzebegeleiding: 80 euro per uur (incl half uur gratis conclusiegesprek ouders). 

Stress en burn-out coaching: een sessie van 1u kost 70 euro.

Hartcoherentietraining: 70 euro per uur. 

Therapie: een sessie van 1u kost 70 euro.

Via je mutualiteit (bv. CM, De Voorzorg/Solidaris, Liberale mutualiteit, Neutrale ziekenfondsen,...) kan je voor psychologische begeleiding tussenkomst verkrijgen, daar ik erkend psycholoog ben bij de psychologencommissie COMPSY, aangesloten ben bij een therapeutenvereniging VVTIV en over een visum beschik als klinisch psycholoog.

Voor meer info richt je je best tot je mutualiteit. Online kan je daar je terugbetalingsformulier downloaden dat je vervolgens kan meebrengen naar de sessies. Zo kan je aan het einde van je traject je terugbetaling ontvangen.